HABERLER

“İstanbul'un Fethi ve Bir Dahinin İzleri” Sergisi

“İstanbul'un Fethi ve Bir Dahinin İzleri” Sergisi

23 Eylül 2025

Çamlıca Haberleri

“İstanbul’un Fethi ve Bir Dahinin İzleri” sergisi, Çamlıca Kampüsümüzde ziyaretçilere kapılarını açtı. Sergi, İstanbul’un fethine ve Fatih Sultan Mehmet’in vizyonuna sanatsal bir bakışla yaklaşıyor.

Serginin açılışına YETEV Mütevelli Heyeti Başkanımız Sn. Necmeddin Bilal ERDOĞAN, Üsküdar Kaymakamı Sn. Adem YAZICI ve YETEV Okulları Genel Müdürümüz Sn. Hayati OKTAY katılım sağladılar.

Sergide, Fausto Zonaro’nun yağlı boya tabloları, Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver’in Fatih’in Defteri eserinden seçilmiş sayfalar, Hüseyin Kutlu’nun Fatih’in tuğrası, İstanbul’un fethiyle ilgili levha ve röprodüksiyonlar yer alıyor.

Sergimiz, öğrencilerimize tarih bilinci kazandırmayı, kültürel ve sanatsal bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda “mini müze” anlayışıyla kalıcı olacak ve zamanla yeni eserlerle zenginleşecek.

Haber Fotoğrafları